10 l de apa,1 kg de zahar caramelizat,zeama de la 2 lamai,un bob mic de drojdie pakmaia,flori proaspete de soc. In premiera,voi adauga,cateva flori de salcam. 4 mai
Ce parfum trebuie sa aiba socata cu petale de trandafir!!!
Astazi,am facut dulceata din flori de soc,este extrem de aromata!
Numai bine,draga Monica,sa beti cu multa placere cele trei licori aromate!
Un parfum minunat!
Incerc sa-mi imaginez,cat de aromata este!
As face si eu mai multe delicatesuri,dar ai mei nu sunt amatori!
Azi m-am intrebat,daca se poate face dulceata din florile superbei plantute, Mana Maicii Domnului!Copiii,mereu giugulesc floricele din gardutul meu viu de la strada!
Multumesc din inima,draga Carmen!
Numai bine iti doresc si eu!
Multi pupici!
Buna seara,Monica!Si eu m-am gandit la Mana Maicii Domnului pentru sirop sau dulceata si am cautat pe google.Iata unul din articolele care spune de beneficiile florii:
Caprifoiul (Lonicera japonica), numit în popor şi mâna Maicii Domnului, este o plantă originară din ţările asiatice (Japonia, China, Coreea) fiind cunoscută la noi pentru florile albe şi delicate cu parfum suav şi miros îmbătător, ce înfloresc încă din timpul primăverii până vara târziu. Este o plantă căţărătoare, care poate creşte până la 10 de metri sau chiar mai mult, are frunze verzi simple, iar florile albe îşi schimbă culoarea după câteva zile în galben pal. Fructele în formă de bobiţe de culoare albastru închis, nu sunt comestibile, fiind listate în categoria fructelor otrăvitoare.
Mulţi dintre noi o ştim că plantă decorativă care ne încântă prin mirosul divin. Florile au însă o mare valoare terapeutică. Datorită proprietăţilor antibacteriene naturale şi anti inflamatorii, acestea au fost folosite ca medicament în medicina chineză din antichitate şi până în prezent pentru a trata febra şi a elimina toxinele din corp.
Datorită proprietăţilor antivirale puternice, caprifoiul a fost planta medicinală the top folosită în China în timpul epidemiei de SARS.
Florile se recoltează cu precădere primăvara sau la începutul verii când floarea este încă în stadiul de boboc.
În medicina tradiţională chineză, se spune că această plantă acţionează asupra meridianelor stomacului, plămânilor şi intestinului gros. De aceea, decoctul din floarea de caprifoi este indicat la tratarea febrei acute, durerilor de gât, durerilor de cap, dezinterie, urinare dureroasă, tratarea rănilor dureroase, sau pentru abcese mamare, abcese intestinale sau tratarea ochilor umflaţi. Nu se recomandă folosirea decoctului dacă sunteţi răciţi, aveţi o digestie proastă sau diaree.
Pentru prepararea decoctului folosiţi între 9-15 grame the plante la 300 ml de apă.
Caprifoiul deţine capacitatea de a încetini procesul de coagulare a sângelui. Unii experţi cred că floarea de caprifoi poate scădea tensiunea arterială, ajută la tonifierea inimii şi reduce nivelul colesterolului din sânge. Poate calma crampe şi dureri, şi are un efect benefic asupra artritei şi reumatismului.
Acesta este, de asemenea, utilizată ca un tratament pentru mai multe tipuri de afecţiuni ale pielii, cum ar fi acnee, infecţii ale pielii, răni, abcese, cicatrici, etc.
Pentru estomparea pistruilor şi petelor de vârstă se recomandă folosirea infuziei reci de flori de caprifoi. La un litru de apă, se adaugă o ceşcuţă de flori de caprifoi şi se lasă apoi la macerat peste noapte. A doua zi se strecoară, iar cu loţiunea obţinută se dă apoi pe faţă, decolteu sau alte zone cu pistrui sau pete.
Datorită aromei dulci şi parfumului deosebit, florile de caprifoi se pot folosi ca adjuvant în combinaţie cu ceaiul verde.
Se recomandă precauţie în cazul persoanelor alergice, femeilor însărcinate şi celor care alăptează.
Pe langa celelalte arome, se simte putin si gustul parfumatat al petalelor!
Am pus cantitati echilibrate,iar in felul acesta, s-a format un "buchet" de arome,minunat,deosebit!
Immmm,ce pofta-mi faci,Monica draga!Tare bine arata socata!Cand va inflori si la noi socul,o voi prepara si eu cu zahar caramelizat...si poate,voi incerca si dulceata din flori de salcam,atunci cand si acesta isi va deschide ciorchinii si in zona noastra.La tara,avem multi salcami in gradina...
Pupici!
Esti o privilegiata ca a inflorit socul la voi!!! Adevarata minune pentru corp si suflet atat socata cat si siropul dar mai ales dulceata din fructe de soc! Te pup!
ador socata!eu fac si sirop din flori de soc,pecare il depozitez laracoare si am toata vara .o delicatesa,,cu o frunzade menta si o feliuta de lamaie,,in zilele toride de vara alaturi de o dulceatta de trandafir sau nuci verzi,mmm...sanatate curata!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.