Culoare si frumusete multa intr-un buchet de flori ! Abutilonul rosu este tare mandru iar DSCN6405 este eleganta si deosebita ! Sa te bucure toata vara !
Abutilonul e un "lungan"!Are peste 1m!
Mi-a fost mila sa-l tund!Toata iarna,i-am cules frunzele care-i cadeau!Cand n-a mai avut frunze,doar cateva firave in varf,a inceput marea surpriza!Aproape de la fiecare frunza desprinsa,s-a format cate o crenguta,care acuma este impodobita cu bobocei si flori!
DSCN6405 este Epy!E super parfumat!
Multumesc din inima,draga Maria!
Dupa 2 ani,am pierdut lobelia curgatoare!Lobelia din poza,am cumparat-o primavara aceasta si nu este curgatoare!A fost un puiut destul de mic,dar a crescut frumos!Am pus-o intr-un ghiveci mai mare si o tin afara la semiumbra!Un timp,am tinut-o la soare,soarele diminetii!
Am vazut pe net,o multime de culori de lobelii!Mi-ar place nespus de mult!La piata de flori,n-am vazut,ca-mi cumparam!
Multumesc din inima,Florentina draga!
Stropita cu mospilan -un plic dizolvat in 5 l de apa!Musculitele stau pe dosul frunzei!Nici nu le obs.,doar daca te uiti ff atant sau misti frunzele!Sa stropesti bine planta,dar si pamantul,mai multe zile!
Sunt begonii!
La mine,nu traiesc mai mult de 9-10 luni!
Copiat de pe net:
Sunt begonii cu bulbi, recunoscute pentru frumusetea florilor delicate care seamana foarte bine cu trandafiri miniaturali.
Begonia de flori necesita amplasare in conditii similare cu begoniile de frunze, dar preferand orientarea spre nord.
Iarna, begonia de flori se uda mai rar, deoarece planta intra in semi-repaus, sau se scot tuberculi din pamant si se pastreaza peste iarna intr-o cutie cu pamant si nisip la temperatura de cca. 10 grade C. In februarie – martie tuberculi se scot, se curata de radacinile uscate si se planteaza in ghivece.
La aparitia lastarilor se aseaza ghivecele la fereastra si se uda gradat din ce in ce mai mult odata cu cresterea frunzelor.
Begonia de flori se inmulteste prin bulbi, sau bucati de bulbi care sa aiba cel putin un mugure (acestia se planteaza cu partea concava in sus) sau prin lastari pusi in apa pana da radacina si frunzulite, cand se vor planta.
Muscate englezesti, cu floare mare asemanatoare cu panselele cu frunze plisate, fin dintate. Florile pot fi simple sau duble, colorate in alb, roz, rosu, violet cu o pata de culoare in centru. Sunt mai pretentioase decat muscatele obisnuite.
Inflorirea se produce numai daca primesc suficienta lumina si daca peste iarna au fost tinute la 10-12°C. Nu suporta insolatia puternica, de primavara pana toamna, de 16-18°C si atmosfera umeda.
Se uda si se ingrasa abundant pana dupa inflorire apoi udarile se reduc (august) timp in care se face si scurtarea ramurilor. Dupa pornire incep sa se ude normal.
Substratul - usor, nutritiv, permeabil, usor acid (pamant de frunze, mranita, turba, nisip). Se folosesc ghivece mici.
Asa este, Mihaela draga!
Noua, iubitoarelor de flori ,ne plac toate!De-am avea "puterea",le-am aduna pe toate,in casa si gradinita noastra!Noapte buna!
Pupici!
Si in casa si in curte!
Iti doresc la fel!
O parte dn gradinita mea a ramas fara zapada!Cealalta parte, are un strat substantial de zapada!Sper,ca pana saptamana viitoare sa se topeasca!
Multi pupici!{fara virusi}
..Multumesc fff mult!
Fiul meu mai mare este ff dragut si atent!
Si "jum." mea mi-a luat o jardiniera,pamant
{un sac}si bulbi de frezii!
Mi-a spus,ca florile daruite de el de Martisor imi vor incanta sufletul prin iunie iulie!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.